طرز تهیه شامی بادمجان و گوشت جهرمی؛ غذایی خوشمزه و سالم طرز تهیه شامی بادمجان و گوشت جهرمی؛ غذایی خوشمزه و سالم
به گزارش وبلاگ تفکر برتر، غذا، زبانی مشترک میان تمام اقوام و ملل است. هر دیاری باذوق و سلیقه خاص خود، طعمی منحصربه فرد به سفره هایش می بخشد. در میان انبوه غذاهای سنتی ایرانی، شامی بادمجان و گوشت جهرمی، یک غذای بسیار خوشمزه و دلچسب است که علاوه بر مردم جهرم در بین مردمان دیگر شهرهای کشور نیز محبوبیت بسیار دارد.

هر کس که فقط یک بار شامی بادمجان و گوشت جهرمی را امتحان کند از هواداران آن خواهد شد. این غذا با بادمجان و گوشت چرخ نموده درست می گردد و طعم بسیار عالی و متفاوتی از سایر شامی ها دارد.
عکس شامی بادمجان و گوشت جهرمیدر ادامه طرز تهیه شامی بادمجان و گوشت جهرمی را آموزش خواهیم داد.
اگر سبزیجات دوست دارید و به خوردن غذاهای سالم علاقه مند هستید، شامی سبزیجات یک غذای عالی و منحصربه فرد است که عطر دلپذیر و مزه فوق العاده خوشمزه اش شما را شیفته خود خواهد نمود. طرز تهیه شامی سبزی به سبک اصیل مازندرانی را در بلاگ وبلاگ تفکر برتر برای شما منتشر نموده ایم.
میزان کالری در هر 100 گرم | 250 کالری |
زمان لازم برای آماده سازی | حدود 1 ساعت |
زمان لازم برای پخت | 40 دقیقه |
تعداد نفرات | 4 نفر |
درجه سختی | آسان |
طرز تهیه شامی بادمجان و گوشت جهرمی؛ غذایی خوشمزه و سالم
اگر از علاقه مندان به بادمجان باشید، حتماً شامی بادمجان و گوشت جهرمی را می پسندید که طعمی متعادل و بوی دلپذیر دارد. علاوه براین یک غذای سالم و سبک است که می توانید در وعده نهار یا شام میل کنید و از خوردنش لذت ببرید.
ترکیب بادمجان، گوشت چرخ نموده و ادویه های مخصوص در این شامی، طعمی منحصربه فرد و عطری دلنشین به این غذا می بخشند.
شامی بادمجان و گوشت جهرمی با طعمی دلچسب برای شام و نهارتا حالا شامی هویج را امتحان نموده اید؟ این شامی تجربه ای متفاوت از یک غذای سالم و مغذی است که پیشنهاد می کنیم حتماً طرز تهیه آن را در بلاگ وبلاگ تفکر برتر یاد بگیرید.
موادی که برای درست کردن شامی بادمجان و گوشت به آن احتیاج خواهید داشت عبارت اند از:
بادمجان | 4 عدد |
گوشت چرخ نموده | 250 گرم |
پیاز | 1 عدد |
سیر | 3 حبه |
برنج پخته شده | 1.3 پیمانه |
تخم مرغ | 1 عدد |
جعفری | 2 قاشق غذاخوری |
نمک، فلفل سیاه، زردچوبه | به میزان لازم |
روغن | به میزان لازم |
ماست | 1.2 پیاله |
مراحل تهیه شامی
مرحله اول: در همین ابتدای کار برنج را شسته و در یک قابلمه بریزید و باحرارت ملایم بپزید. اجازه دهید برنج کامل پخته شده و آب آن کشیده گردد. برنج را کنار بگذارید و سراغ بادمجان ها بروید.
مرحله دوم: بادمجان ها را بشورید و پوست آن ها را بگیرید و برای 30 دقیقه در محلول آب و نمک بخوابانید تا طعم تلخ آن ها گرفته گردد. بعد از گذشت نیم ساعت، بادمجان ها را از آب خارج نموده و در یک سبد قرار دهید تا آبکش شوند.
مرحله سوم: با استفاده از قلم مو روی بادمجان ها را به ماست آغشته کنید، اما نه زیاد؛ زیرا این کار برای این است که بادمجان ها روغن کم تری به خود جذب نمایند. سپس میزانی روغن را در تابه ریخته و اجازه دهید تا داغ گردد. بعد از آن که روغن کامل داغ شد، بادمجان ها را در آن سرخ کنید.
شامی بادمجان و گوشت جهرمی با عطر و طعمی دلچسبمرحله چهارم: حالا باید بادمجان های سرخ شده را با استفاده از گوشتکوب برقی یا در غذاساز، میکس و پوره کنید. سیر را پاک نموده و له کنید. سپس آن را با بادمجان پوره شده به همراه گوشت چرخ نموده، پیاز، جعفری خردشده و برنج پخته شده در میکسر ریخته و با هم میکس کنید.
در ادامه سیر و نمک، فلفل سیاه و زردچوبه و تخم مرغ را نیز به مواد افزوده و با هم میکس کنید تا مخلوط یکنواخت و یکدست گردد. این ترکیب را به مدت 30 دقیقه در یخچال قرار دهید تا استراحت کند در این مدت مواد شامی منسجم تر شده و مزه دار می گردد.
مرحله پنجم: تابه را روی حرارت ملایم بگذارید و کمی روغن در آن بریزید، اجازه دهید تا روغن داغ گردد. حالا میزانی از مواد شامی را برداشته و به شکل دلخواه فرم دهید و در روغن سرخ کنید. پس از سرخ شدن هر شامی، آن را روی یک دستمال قرار دهید تا روغن اضافی آن گرفته گردد.
به همین سادگی شامی خوشمزه و لذیذ شما آماده شده، آن را در ظرف سرو خود ریخته و با دورچین گوجه فرنگی و خیارشور و لیمو دیزاین نموده و نوش جان کنید.
شامی کباب لرستان، رنگ و لعابی شبیه به خورش فسنجان دارد و عطر بی نظیرش به شما می گوید که یک غذای عالی و متفاوت را خواهید چشید. برای درست کردن این شامی دلچسب تنها باید به بلاگ وبلاگ تفکر برتر سر بزنید.
طرز تهیه شامی کباب جهرمی
شامی کباب یک غذای پرطرفدار است که در هر شهری با دستور تهیه مخصوص آنجا پخته می گردد و شامی هر شهری، طعمی متفاوت از دیگر شامی ها دارد.
شامی کباب جهرمی، یکی از برترین انواع شامی کباب است که امروز قصد داریم طرز تهیه آن را به شما آموزش دهیم.
میزان کالری در هر 100 گرم | حدود 150 تا 200 کیلوکالری (با توجه به نوع پخت و مواد استفاده شده) |
زمان لازم برای آماده سازی | 45 دقیقه |
زمان لازم برای پخت | 30 دقیقه |
تعداد نفرات | 5 نفر |
درجه سختی | آسان |
همین ابتدا موادی که برای طبخ این شامی احتیاج است را آماده کنید:
بادمجان | 2 عدد |
سیب زمینی خام | 1 عدد |
سیب زمینی پخته شده | 2 عدد |
تخم مرغ | 1 عدد |
ماست | 1 قاشق سوپ خوری |
پیاز | 1 عدد |
آرد گندم | 1 قاشق سوپ خوری |
نمک، فلفل، روغن | به میزان لازم |
مراحل طبخ شامی کباب جهرمی
مرحله اول: بادمجان ها را خوب بشویید و با پوست کباب کنید. پس از کباب کردن بادمجان ها، پوست آن ها را بگیرید و به صورت ساطوری و خیلی ریز خرد کنید.
بادمجان ها را سرخ یا کباب کنید.مرحله دوم: سیب زمینی های آب پز شده را پوست گرفته و رنده کنید. سیب زمینی خام را نیز در یک ظرف جدا رنده نمایید. آب سیب زمینی خام رنده شده را بگیرید و آن را با سیب زمینی پخته و رنده شده ترکیب کنید.
مرحله سوم: پیاز را نیز رنده نموده و آب آن را نیز بگیرید. حالا پیاز رنده شده را با بادمجان کبابی خردشده و سیب زمینی های رند ه شده ترکیب نموده و خوب با هم مخلوط کنید. ماست را نیز به مواد افزوده و با آن ها مخلوط نمایید. کمی نمک و فلفل روی مواد بریزید و دوباره مواد را با هم ترکیب کنید تا یکدست و صاف گردد.
مرحله سوم: میزانی روغن در تابه ریخته و روی حرارت قرار دهید تا داغ گردد. حالا از مایه یک قاشق بردارید و در روغن بریزید و با پشت قاشق به آن فرم دهید تا سرخ گردد.
شامی کباب جهرمی، غذایی رژیمی و خوشمزهپس از سرخ شدن شامی ها برای این که روغن آن ها گرفته گردد، شامی ها را روی یک دستمال بگذارید. حالا کنار سبزی و سس گوجه فرنگی این شامی های خوشمزه را سرو و میل کنید. اگر دوست داشتید می توانید از گوشت چرخ نموده نیز در تهیه شامی کباب جهرمی استفاده نمایید.
اگر از علاقه مندان به غذاهای شمالی باشید، مطمئناً شامی ترش با طعم ملس و دلچسبی که دارد می تواند توجهتان را جلب کند. طرز تهیه شامی ترش را در بلاگ وبلاگ تفکر برتر مطالعه کنید و یک نهار دلچسب درست کنید.
فوت کوزه گری طرز تهیه شامی بادمجان و گوشت جهرمی
درست کردن هر غذایی فوت وفن های خاص خود را دارد. شامی بادمجان و گوشت جهرمی هم فوت آشپزی خاصی دارد.
- اولین نکته این است که به جای ماست می توانید از سفیده تخم مرغ در این ترکیب بهره ببرید؛ زیرا ماست هیچ تأثیری در طعم غذا و بادمجان ها ندارد و هر دو تنها برای این که روغن کم تری جذب غذا گردد، استفاده می شوند.
- هنگام میکس کردن مواد اگر ترکیب آن ها شل بود می توانید از 2 قاشق آردنخودچی یا آرد گندم برای منسجم شدن مایه شامی بهره ببرید تا از وارفتن شامی ها هنگام سرخ کردن جلوگیری کنید.
- اگر دوست دارید یک غذای رژیمی و سالم تر آماده کنید، می توانید به جای سرخ کردن بادمجان ها، آن ها را روی شعله گاز یا در فر کبابی کنید.
- چنانچه دستگاه غذاساز یا میکسر ندارید، می توانید پیاز را رنده نموده و آب آن را بگیرید. برای پوره کردن برنج و بادمجان نیز می توانید از گوشت کوب دستی استفاده نموده و مواد را با دست ورز دهید تا ترکیب شامی شما یکدست گردد.
خواص شامی بادمجان و گوشت جهرمی
شامی بادمجان جهرمی، غذای خوشمزه ای است که علاوه بر طعم دلچسب، خواص بسیاری نیز دارد. بادمجان و گوشت از پایه های اصلی این شامی هستند و هر دو بسیار مغذی و مفید هستند.
خواص بادمجان
- بادمجان منبع فیبر است که به هضم غذا و سلامت سیستم گوارش یاری می نماید.
- بادمجان سرشار از آنتی اکسیدان است؛ ازاین رو برای محافظت از سلول های بدن در برابر آسیب رادیکال های آزاد بسیار مؤثر است.
- بادمجان منبعی مغذی از پتاسیم به همین علت می تواند در تنظیم فشارخون مؤثر باشد.
- بادمجان کالری کمی دارد؛ پس خوردن برای افرادی که در پی کاهش وزن هستند، مناسب است.
خواص گوشت
- گوشت منبع پروتئین است که برای ساخت و ترمیم عضلات لازم است.
- گوشت سرشار از آهن است؛ بنابراین می تواند از کم خونی پیشگیری کند.
- گوشت منبع ویتامین B12 است به همین سبب برای سلامت سیستم عصبی لازم است.
سخن نهایی
در این مقاله طرز تهیه شامی بادمجان و گوشت جهرمی را به شما آموزش دادیم. این غذای خوشمزه و دلچسب، طعمی فراموش نشدنی دارد که هر ذائقه ای را مجذوب خود می نماید.
بادمجان کبابی و گوشت چرخ نموده یک ترکیب فوق العاده لذیذ و مغذی است که خواص بسیاری برای بدن دارد و در عین حال غذایی سبک است که حتی می توانید برای شام نیز آن را میل کنید.
شامی کباب جهرمی، یک وعده عالیاگر از خوردن غذاهای نانی بیشتر لذت می برید، شامی لپه غذایی است که با ذائقه شما سازگار خواهد بود. برای یادگرفتن طرز تهیه این شامی متفاوت و مغذی می توانید از بلاگ وبلاگ تفکر برتر تماشا کنید.
منبع: اسنپ فود