اصلاح تغذیه؛ مهم ترین عامل پیشگیری از ابتلا به کرونا

به گزارش وبلاگ تفکر برتر، تغذیه مناسب از جمله راه های مهم حفظ سلامتی است و از این طریق می توان بسیاری از بیماری های عفونی را مهار و مانع ازبروز آن و سبب برگرداندن قوای جسمی در اثر بیماری شد. آنچه از آنالیز متون علمی و گزارش های مراکز پژوهشی معتبر می توان استنباط کرد، این است که برای مقابله با کرونا، بهترین شیوه ، تقویت شرایط سیستم ایمنی بدن و تامین میزان احتیاج به مایعات، الکترولیت ها، انرژی، پروتئین و ریزمغذی ها است.

اصلاح تغذیه؛ مهم ترین عامل پیشگیری از ابتلا به کرونا

به گزارش وبلاگ تفکر برتر، تغذیه برای حفظ ماهیچه ها و جلوگیری از ایجاد اختلال در سوخت وساز بدن بسیار حیاتی است. هنگامی که بیماران حدود دو هفته را در بخش مراقبت های ویژه می گذرانند، می تواند سبب مسائل جدی گردد.

شبکه ملی تحقیقات بیماری های تنفسی با هدف شناسایی تغذیه مناسب، حفظ وزن مطلوب و مشخص تداخلات دارو - غذا در بیمارانی که مبتلا به کرونا بوده اند توصیه هایی ارائه نموده است که در ادامه می آید:

رعایت تنوع و تعادل در برنامه غذایی و استفاده از همه پنج گروه غذایی شامل گروه نان و غلات با تاکید بر غلات و نان های سبوس دار، انواع جوانه ها و گروه میوه ها با تاکید بر مصرف انواع مختلف میوه ها، گروه سبزی ها با تاکید بر مصرف انواع آن ها با رنگ های متفاوت و بویژه خانواده کلم، گروه گوشت ها با تاکید بر تخم مرغ، مرغ، ماهی، حبوبات و مغزها و گروه شیر و لبنیات با تاکید بر مصرف لبنیات کم چرب.

مصرف منظم وعده های اصلی غذایی و میان وعده در طی روز با تاکید بر صرف صبحانه .

در وعده صبحانه از تخم مرغ، شیرکم چرب و پنیرکم چرب و کم نمک، نان و غلات سبوس دار و میوه و سبزی استفاده گردد.

مصرف منظم صبحانه کامل در تقویت سیستم ایمنی نقش دارد.

پروتئین را در اولویت قرار دهید: پروتئین برای ساخت، ترمیم و حفظ ماهیچه ها و همچنین برای حمایت از فراوری آنتی بادی ها و سلول های سیستم ایمنی بدن ضروری است. متاسفانه، میزان دریافت پروتئین معمولا در بیماران کووید 19 پایین تر است.

تامین پروتئین مورد احتیاج روزانه بویژه به وسیله تخم مرغ، گوشت سفید و حبوبات به دلیل نقش ساختاری پروتئین ها در سیستم ایمنی، مصرف کافی و روزانه منابع پروتئین ها بسیار اهمیت دارد.

از حبوبات همراه منابع غذایی ویتامین Cمانند نارنج و آبلیموی تازه به منظور جذب بهتر آهن می توان استفاده کرد.

استفاده از منابع غذایی ویتامین B6همچون تخم مرغ، مرغ، ماهی، قارچ، حبوبات و آجیل ها می تواند در تقویت سیستم ایمنی نقش داشته باشد. ویتامین B6 در متابولیسم پروتئین نیز نقش دارد.

مصرف غذا به صورت کاملا پخته باشد. به خصوص در خصوص گوشت ها، مرغ، ماکیان، ماهی ها و تخم مرغ حتما آنها را پخته مصرف کنید و توجه کنید که کاملا و به خوبی پخته شده باشد.

مصرف سوپ به منظور دریافت سبزیجات، غلات کامل مانند جو و مایعات مفید است. در تهیه سوپ می توان از منابع پیش ساز ویتامین آ مثل هویج، گوجه فرنگی و کدو حلوایی و همچنین از انواع سبزیجات برگ سبز نظیر تره، جعفری، اسفناج و گشنیز و بروکلی و پیاز و جوانه ها به دلیل داشتن انواع ویتامین های B و همچنین از تکه های سینه مرغ استفاده کرد.

مصرف مایعات گرم فراوان نظیر آب جوشیده و چای کم رنگ توصیه می گردد.

مصرف شیر و لبنیات کم چرب و ترجیحا پروبیوتیک به مقدار حداقل دو لیوان در روز توصیه می گردد. این گروه منبع خوبی از ویتامین B2هستند که در سیستم ایمنی نقش دارند.

مصرف مواد غذایی دارای ویتامین و مواد معدنی را افزایش دهید: ویتامین A ،C ،D و E و روی برای عملکرد سیستم ایمنی بسیار مهم هستند، آنها هم در سلامتی عضلات و هم در انرژی نقش دارند، که می توانید با قرار دادن مصرف شیر، ماهی های چرب، میوه ها، سبزی ها، آجیل و لوبیا در رژیم غذایی خود، آن ها را تامین کنید.

مصرف میوه و سبزی تازه، استفاده از تمام زیر گروه های میوه ها به دلیل داشتن پیش ساز ویتامین A و ویتامین C و استفاده از تمام زیر گروه های سبزیجات مشتمل بر سبزیجات زرد، قرمز، نارنجی و سبز رنگ توصیه می گردد البته باید خوب شسته و ضد عفونی گردد. سبزیجات به دلیل داشتن پیش ساز ویتامین آ، اسید فولیک و دارا بودن ویتامین C و رنگ دانه های فراوان سبب ارتقای سیستم ایمنی می گردد.

مصرف انواع مرکبات شامل پرتقال و نارنگی و لیمو ترش و نارنج به صورت منظم و روزانه حداقل دو عدد در روز توصیه می گردد. مرکبات حاوی ویتامین C هستند که نقش مهمی در تقویت سیستم ایمنی دارند.

استفاده از روغن مایع گیاهی نظیر روغن کانولا، کنجد و روغن زیتون در پخت غذا و یا به همراه سالاد توصیه می گردد. این مواد نیز حاوی امگا3 هستند و توصیه می گردد که در محدوده انرژی مورد احتیاج مصرف شوند. به علاوه روغن های مایع گیاهی حاوی ویتامین E هستند که این ویتامین در تقویت سیستم ایمنی نقش دارد.

گنجاندن انواع آجیل و مغزهای بی نمک در برنامه غذایی برای تقویت سیستم ایمنی مناسب است. آجیل ها منبع خوبی ازویتامین E، روی و سلنیوم هستند.البته گفتنی است که نباید درمصرف آنها زیاده روی کرد.

از مصرف زیاد فست فودها، گوشت های فرآوری شده و غذاهای سرخ شده اجتناب کنید چرا که این مواد غذایی حاوی نمک زیاد، اسیدهای چرب ترانس و اشباع بوده و برای سلامتی و عملکرد سیستم ایمنی نامطلوب هستند.

از مصرف نوشابه ها و نوشیدنی های شیرین شده با شکر و مصرف قند ساده اجتناب کنید چرا که با تضعیف عملکرد سیستماتیک همراه است.

گرچه برخی مواد غذایی مانند سیر به واسطه وجود فیتو کمیکال ها در تقویت سیستم ایمنی نقش دارند، بزرگنمایی خاصیت آنها و مصرف بی رویه آنها توصیه نمی گردد.

از مصرف غذا در بیرون از منزل و محل کار اجتناب کنید. غذاهای بیرون از منزل ممکن است با رعایت نکات بهداشتی دقیق تهیه نشده و نمک و چربی اشباع و ترانس بالایی داشته که سبب تضعیف سیستم ایمنی خواهند شد.

به طور کلی، بیمارانی که به علت بیماری های زمینه ای مانند دیابت یا فشارخون از رژیم خاصی تبعیت می نمایند در صورت ابتلا به کرونا ضروری است پرهیزهای رژیم غذای خاص بیماری خود را ادامه دهند.

حذف گز، سوهان، نقل، نبات، کیک و کلوچه و سایر شیرینی جات در رژیم غذایی خود نباید فراموش کنید.

منبع: ایسنا

منبع: جام جم آنلاین

به "اصلاح تغذیه؛ مهم ترین عامل پیشگیری از ابتلا به کرونا" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "اصلاح تغذیه؛ مهم ترین عامل پیشگیری از ابتلا به کرونا"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید