آداب دم کردن چای

به گزارش وبلاگ تفکر برتر، چای، نوشیدنی اصلی ایرانی هاست. کمتر کسی است که صبحش را با یک فنجان از آن آغاز نکند و در مهمانی هایش خبری از سرو چای نباشد. با این وجود، بسیاری از مصرف کنندگان هر روزه چای، آداب دم کردن آن را به خوبی نمی شناسند. ما در این مطلب، چند نکته ساده اما مهم برای دم کردن چای را با شما در میان می گذاریم.

آداب دم کردن چای

چای درشت بهتر است یا چای شکسته؟

چای خشک از برگ پایین شاخه چای به دست می آید که نسبتا خشن است و عطر و مزه کمتری دارد، ولی ممکن است رنگ آن قوی باشد. برگ بالای شاخه، که ریز و نازک است و عطر و مزه بیشتری هم دارد، در فرایند آماده کردن چای خرد می گردد و به شکل چای شکسته در می آید.

چای ایرانی بهتر است یا خارجی؟

چای سیاهی که ما مصرف می کنیم یا ایرانی است یا خارجی یا مخلوطی از هر دو. انتخاب طعم مناسب چای، بستگی زیادی به ذائقه مصرف نماینده دارد و به همین علت معمولا افراد انواع مختلف چای را با هم ترکیب می نمایند تا طعم دلخواه شان را بسازند.

چای یکی از محبوب ترین نوشیدنی های ایرانی هاست.

آداب دم کردن چای و جوشاندن آب را می دانید؟

از جنس چای که بگذریم، عوامل دیگری که در کیفیت آن تاثیر دارند، عبارتند از آب، کتری و قوری و شیوه دم کردن. با آبی که سختی بالایی دارد (املاح آن زیاد است) نمی توان چای خوبی دم کرد. شما باید با آب تازه جوش چای دم کنید و از دم کردن آن با آبی که یک بار جوشیده و در کتری مانده، پرهیز کنید.

آبی که روی چای خشک ریخته می گردد، باید در نقطه جوش باشد و تا چند لحظه بعد هم نباید از حرارت بیفتد. به همین علت بهتر است قبل از ریختن آب جوش در قوری، قوری را روی سر کتری بگذارید تا گرم گردد. اگر قوری شما به اندازه کافی گرم باشد، بعد از ریختن آب جوش، برگ چای روی آب شناور می گردد. دم کردن آب، در واقع نگه داشتن گرمای آب تا زمان ته نشین شدن برگ های چای است و این کار بین 10 دقیقه تا نیم ساعت طول می کشد.

چای را در کدام قوری باید دم کرد؟

برخی ها معتقدند کتری لعابی یا فولاد ضد زنگ، از کتری آلومینیومی برای چای دم کردن بهتر است و قوری چینی را هم به این علت که تاثیری بر رنگ چای نمی گذارد، برای این کار مناسب می دانند.

برای آدم های مختلف روش درست کردن چای ممکن است متفاوت باشد. معمولا در ایران چای را در قوری پررنگ درست می نمایند و هنگام ریختن آن در استکان، به اندازه دلخواه آب روی چای می ریزند. اما چای خور های حرفه ای، معتقدند چای از ابتدا به اندازه مصرف باید دم گردد تا بعد از ریختن در استکان، نیازی به اضافه کردن آب در آن وجود نداشته باشد. از طرف دیگر معمولا چای را با کیک ها و شیرینی های مختلف مثل شیرینی کشمشی سرو می نمایند. شاید یکی از برترین همراه های چای، خرما باشد.

منبع: کتاب کاله

به "آداب دم کردن چای" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "آداب دم کردن چای"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید