طرز تهیه سوپ ترخینه آسان و سریع

به گزارش وبلاگ تفکر برتر، سوپ ترخینه از غذاهای محلی استان های کرمانشاه، ایلام، همدان و لرستان است که در آن از ماده غذایی خاصی با عنوان ترخینه استفاده می گردد. طرز تهیه این سوپ بسیار ساده است و در زمانی اندک می توان آن را تهیه کرد.

طرز تهیه سوپ ترخینه آسان و سریع

وبلاگ تفکر برتر | سرویس آشپزی - سوپ ترخینه غذایی محلی است که در استان های کرمانشاه، لرستان، ایلام، همدان و کردستان تهیه می گردد. ترخینه که ماده اصلی در تهیه این آش است، به طور سنتی از خیس خوردن بلغور گندم یا جو در دوغ ترش به مدت 10 روز تهیه می گردد. روش دیگر برای تهیه ترخینه، پختن بلغور در دوغ به مدت چند ساعت است. در این روش خمیر حاصل از پخت بلغور در دوغ را با گیاهان محلی مانند شلغم و پونه مخلوط نموده و سپس آن را زیر نور خورشید خشک می نمایند یا در تنور های مخصوصی حرارت می دهند تا خشک گردد. از ترکیب تکه های خشک شده ترخینه با حبوبات، سبزی و پیاز انواع آش و سوپ خوشمزه با ارزش غذایی بالا تهیه می گردد که به علت داشتن آنتی بیوتیک فراوان برای درمان سرماخوردگی مورد استفاده قرار می گیرند. در ادامه با طرز تهیه این سوپ با ما همراه باشید.

طرز تهیه سوپ ترخینه

به منظور تهیه این سوپ به مواد اولیه ای که در جدول زیر مشاهده می کنید، احتیاج خواهید داشت.

مواد لازم
آب3 لیوان
ترخینه2 تکه
عدس (به دلخواه)یک و نیم لیوان
پیاز درشت1 عدد
اسفناج خرد شده (به دلخواه)3 قاشق غذاخوری
نمک و زردچوبهبه میزان لازم

دستور تهیه

  1. تکه های ترخینه را در ظرفی ریخته، مقداری آب به آن اضافه کنید و اجازه دهید حداقل به مدت یک ساعت در آب خیس بخورند.
  2. عدس را از چند ساعت قبل خیس کنید تا نفخ آن ها گرفته گردد، سپس در دو قابلمه جداگانه با کمی آب و نمک بپزید.
  3. آب را در قابلمه ای با سایز مناسب ریخته، ترخینه خیس خورده، پیاز خرد شده، نمک و زردچوبه را به آن اضافه کنید و قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید.
  4. اجازه دهید محتویات قابلمه به جوش آیند، سپس عدس و لپه پخته را به قابلمه اضافه کنید.
  5. صبر کنید تا سوپ بپزد و در اواخر پخت، اسفناج خرد شده را به آن اضافه کنید.
  6. پس از اینکه سوپ غلیظ شد و جا افتاد، حرارت را خاموش نموده و سوپ ترخینه را در ظرف سرو بکشید.

نکته: در صورت تمایل می توانید مقداری بال و گردن مرغ را به صورت جداگانه بپزید، سپس گوشت آن ها را به صورت ریش ریش درآورده و به این سوپ اضافه کنید.

سخن آخر

سوپ ترخینه که بیشتر در روز های سرد زمستان پخته می گردد حاوی طیف وسیعی از ویتامین ها و آنتی بیوتیک های ضروری برای درمان سرماخوردگی است. همانطور که می دانید فردی که سرماخورده است، اشتهای چندانی ندارد، از این رو یک سوپ مقوی و خوشمزه می تواند گزینه مناسبی باشد. برای آشنایی با دیگر سوپ هایی که برای سرماخوردگی مفید هستند، توصیه می کنیم مطلب طرز تهیه انواع سوپ برای سرماخوردگی را از دست ندهید. نظر شما در خصوص این سوپ چیست؟ آیا طعم آن را دوست داشتید؟ چه غذایی دیگری را می شناسید که می توان با ترخینه تهیه کرد؟ از قلم نیاندازید نظرات و پیشنهادات خود را با ما و سایر همراهان وبلاگ تفکر برتر به اشتراک بگذارید.

منبع: setare.com

به "طرز تهیه سوپ ترخینه آسان و سریع" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه سوپ ترخینه آسان و سریع"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید