طالبان به توافق عبدالله و غنی برای تقسیم قدرت واکنش نشان داد
به گزارش وبلاگ تفکر برتر، گروه طالبان بامداد دوشنبه گفت که توافق اشرف غنی و عبدالله عبدالله برای تقسیم قدرت در افغانستان تکرار تجارب شکست خورده پیشین است.

به گزارش شبکه خبری الجزیره قطر، گروه طالبان حل مشکل افغانستان را اجرای توافق دوحه، دوری از موانع، آزادی زندانیان و شروع مذاکرات دولت کابل (با طالبان) بیان نمود.
اظهارات طالبان در خصوص آزادی زندانیان این گروه توسط دولت افغانستان درحالی مطرح می گردد که جاوید فیصل سخنگوی دفتر شورای امنیت ملی این کشور فروردین ماه از آزادی دومین گروه 100 نفری زندانیان طالبان از زندان بگرام خبر داده بود.
زندانیان طالبان براساس فرمان رییس جمهوری افغانستان آزاد شدند که پس از مراسم تحلیف برای رهایی یک هزار و 500 زندانی این گروه به منظور نشان دادن حسن نیت و تأمین صلح صادر شده بود.
هیأت طالبان که در خصوص نحوه آزادی زندانیان این گروه 14 فروردین ماه به کابل سفر نموده بود، پس از برگزاری چند نشست با هیات دولت افغانستان به توافقی دست نیافت و کابل را به مقصد دوحه ترک کرد و ذبیح الله مجاهد سخنگوی طالبان به رسانه ها بیان نمود، این زندانیان شامل توافق صلح دوحه میان آمریکا و طالبان نیست.
گروه طالبان و آمریکا پس از یک سال و 11 دور گفت وگوی صلح 10 اسفند 98 توافقنامه ای را با حضور نمایندگان 35 کشور و سازمان های بین المللی امضاء کردند که آزادی زندانیان طالبان پیش از شروع گفت وگوی بین گروه های افغانستانی یکی از این توافقات است.
دولت افغانستان اما خود را ملزم به رعایت این توافقنامه نمی داند و تأکید می نماید که برای رهایی زندانیان طالبان باید گفت وگوی مستقل بین نمایندگان طالبان و دولت افغانستان صورت گیرد اما طالبان برای فراخواندن هیأت خود از کابل دست به دامن آمریکا شده و خواهان رهایی زندانیان خود شده است.
از سوی دیگر، پس از چند ماه کشمکش و بحران ناشی از انتخابات ریاست جمهوری افغانستان، دیروز یکشنبه توافق نامه سیاسی میان عبدالله رهبر تیم ثبات و همگرایی و غنی رییس جمهوری افغانستان امضا و این بحران را سرانجام دادند.
براساس این توافق نامه عبدالله ریاست شورای عالی مصالحه را که دارای پنج معاون، بودجه مستقل و صلاحیت های معین است، برعهده گرفته و در معرفی 50 درصد کابینه دولت نیز سهم دارد.
بحران سیاسی ناشی از انتخابات ریاست جمهوری افغانستان که در 30 دی ماه، کمیسیون انتخابات این کشور اشرف غنی را رییس جمهوری بیان نمود، از طرف عبدالله مورد پذیرش قرار نگرفت و رد شد، شروع گشت.
غنی و عبدالله 19 اسفندماه 98 بطور هم زمان مراسم تحلیف را در کاخ های ریاست جمهوری و سپیدار با طرفداران خود برگزار کردند و با این کار بطور عملی افغانستان دارای دو رییس جمهوری شده و دولت موازی باعث ایجاد بحران شده بود.،ایرنا
منبع: ایران آنلاین