13 خاصیت حیرت انگیز گریپ فروت برای سلامتی بدن

به گزارش وبلاگ تفکر برتر، گریپ فروت که در دسته مرکبات قرار می گیرد، مزه ای شیرین و تا حدودی تلخ دارد. این میوه سرشار از مواد مغذی، آنتی اکسیدان های مختلف و فیبر است و به همین دلیل یکی از سالم ترین مرکباتی محسوب می گردد که می توانید بخورید. تحقیقات نشان می دهند که خواص گریپ فروت شامل کاهش وزن و پایین آوردن خطر ابتلا به بیماری قلبی می گردد. در این مقاله از خبرنگاران مگ قرار است با ارزش غذایی و 13 خاصیت گریپ فروت آشنا شوید. پس تا انتها مقاله در کنار ما بمانید.

13 خاصیت حیرت انگیز گریپ فروت برای سلامتی بدن

ارزش غذایی گریپ فروت

گریپ فروت یک میوه به شدت سالم است، چون مواد مغذی زیاد و کالری کمی دارد. در حقیقت گریپ فروت جزء کم کالری ترین میوه ها به شمار می رود. با خوردن این میوه فیبر و بیش از 15 نوع ویتامین و ماده معدنی دریافت می کنید. در ادامه ارزش غذایی 200 گرم گریپ فروت آورده شده است. توجه کنید که لیکوپین، بتاکاروتن، زیگزانتین، ویتامین آ و ویتامین سی همگی آنتی اکسیدان هستند.

  • کالری: 64
  • پروتئین: 13 گرم
  • کربوهیدرات: 16.2 گرم که 14 گرم آن قند است.
  • فیبر: 2.2 گرم
  • آهن: 2.2 میلی گرم
  • کلسیم: 24 میلی گرم
  • منیزیم: 16 میلی گرم
  • فسفر: 16 میلی گرم
  • پتاسیم: 278 میلی گرم
  • ویتامین سی: 68.8 میلی گرم
  • فولات: 20 میلی گرم
  • کولین: 15.4 میلی گرم
  • ویتامین آ: 92 میکروگرم
  • بتاکاروتن: 100 میکروگرم
  • لیکوپین: 2.270 میکروگرم
  • لوتئین و زیگزانتین: 12 میکروگرم

خواص گریپ فروت

گفتیم که گریپ فروت فواید متعددی برای سلامتی بدن دارد. در ادامه به برخی از مهم ترین خواص گریپ فروت اشاره می کنیم، اما قبل از هر چیز در نظر داشته باشید که گریپ فروت ممکن است با برخی از داروها تداخل داشته باشد. بنابراین در صورتی که دارو مصرف می کنید، قبل از خوردن گریپ فروت با پزشک مشورت کنید تا از بی خطر بودن آن برای سلامتی خود مطمئن شوید.

1. ممکن است برای سیستم ایمنی بدن مفید باشد

خوردن منظم گریپ فروت ممکن است برای سیستم ایمنی بدن فوایدی داشته باشد. این میوه به داشتن مقدار زیادی ویتامین سی شناخته می گردد که یک آنتی اکسیدان است و از سلول ها در برابر باکتری های مضر و ویروس ها محافظت می نماید. علاوه بر این چندین مطالعه نشان داده اند که ویتامین سی به بهبودی سریع تر هنگام سرماخوردگی یاری می نماید.

بسیاری از دیگر ویتامین ها و مواد معدنی موجود در گریپ فروت از جمله ویتامین آ برای سیستم ایمنی بدن مفید هستند. نشان داده شده که ویتامین آ از بدن در برابر التهاب و بیماری های عفونی مختلف محافظت می نماید.

گریپ فروت همچنین مقدار کمی ویتامین های ب، زینک (روی)، مس و آهن دارد که همگی به تقویت عملکرد سیستم ایمنی بدن یاری می نمایند. همچنین در حفظ یکپارچگی پوست مفید هستند.

2 . ممکن است به کنترل اشتها یاری کند

کنترل اشتها یکی دیگر از خواص گریپ فروت است. این میوه حاوی مقدار خوبی از فیبر است؛ به طوری که یک عدد گریپ فروت متوسط 2 گرم فیبر دارد. تحقیقات نشان می دهند که اگر در رژیم غذاییتان مقدار زیادی میوه های غنی از فیبر مصرف کنید، برای مدت طولانی تری احساس سیری می کنید.

علت این موضوع این است که فیبر سرعت خالی شدن معده را کاهش و زمان لازم برای هضم غذا را افزایش می دهد. بنابراین مصرف مقدار کافی فیبر ممکن است به وسیله کنترل اشتها به مصرف کالری کمتر در طول روز یاری کند.

3. نشان داده شده که به کاهش وزن یاری می نماید

گریپ فروت میوه ای مفید برای لاغری محسوب می گردد. این میوه چند خاصیت دارد که با کاهش وزن در ارتباط هستند. به طور مثال فیبر موجود در آن به ایجاد احساس سیری یاری می نماید و کالری مصرفی را کاهش می دهد. علاوه بر این گریپ فروت کالری کم اما آب زیادی دارد که این موضوع هم در کاهش وزن مفید است.

یک مطالعه روی 91 فرد چاق به این نتیجه رسید افرادی که قبل از وعده غذایی نصف یک عدد گریپ فروت تازه مصرف کردند، در مقایسه با افرادی که گریپ فروت نخورند، به طرز قابل توجهی وزن کم کردند. در واقع کسانی که گریپ فروت خوردند، طی 12 هفته 1.6 کیلوگرم کاهش وزن داشتند، در حالی که شرکت نمایندگانی که گریپ فروت مصرف نکردند، کاهش وزن ناچیزی را تجربه کردند.

مطالعات دیگر به نتایج مشابهی درباره ی اثرات گریپ فروت روی کاهش وزن رسیده اند. برای مثال یک مطالعه به این نتیجه رسید زمانی که شرکت نمایندگان هر روز با غذای خود گریپ فروت مصرف می کردند، کاهش سایز دور کمر را تجربه کردند. البته توجه کنید که گریپ فروت به تنهایی به کاهش وزن یاری نمی نماید، اما اضافه کردن آن به یک رژیم غذایی سالم ممکن است در این زمینه مفید باشد.

4. ممکن است به جلوگیری از مقاومت به انسولین و دیابت یاری کند

خوردن منظم گریپ فروت ممکن است در جلوگیری از مقاومت به انسولین مفید باشد. مقاومت به انسولین که منجر به دیابت می گردد، زمانی رخ می دهد که سلول ها دیگر به انسولین واکنش نشان ندهند. انسولین هورمونی است که بسیاری از فرآیندهای بدن را تنظیم می نماید. برای مثال در بسیاری از بخش های سوخت وساز نقش دارد، اما بیشتر به نقشی که در کنترل قند خون دارد شناخته می گردد.

مقاومت به انسولین در نهایت منجر به افزایش سطح انسولین و قند خون می گردد که هر دو از عوامل خطر دیابت نوع 2 به شمار می فرایند. یکی از خواص گریپ فروت، کنترل سطح انسولین و کاهش مقاومت به انسولین است.

در یک مطالعه نشان داده شد شرکت نمایندگانی که قبل از غذا نصف یک عدد گریپ فروت تازه مصرف کردند، در مقایسه با گروهی که گریپ فروت نخوردند، کاهش چشمگیر سطح انسولین و مقاومت به انسولین را تجربه کردند. به طور کلی میوه خوردن با کنترل بهتر قند خون و کاهش احتمال ابتلا به دیابت نوع 2 در ارتباط است.

5. ممکن است سلامت قلب را بهبود ببخشد

باور بر این است که مصرف منظم گریپ فروت به وسیله کاهش عوامل خطر بیماری قلبی مثل فشار خون و کلسترول بالا، سلامت قلب را بهبود می بخشد.

در یک مطالعه نشان داده شد شرکت نمایندگانی که به مدت شش هفته سه بار در روز گریپ فروت مصرف کردند، شاهد کاهش چشمگیر فشار خون بودند. علاوه بر این بهبود سطح کلی کلسترول و کاهش کلسترول بد (LDL) را تجربه کردند. به احتمال زیاد علل این خواص گریپ فروت، وجود مواد مغذی مهم در آن است که به درست عمل کردن قلب یاری می نمایند.

برای مثال گریپ فروت میوه ای است که پتاسیم زیادی دارد. پتاسیم یک ماده معدنی است که سلامت قلب را تحت تأثیر قرار می دهد . نصف یک عدد گریپ فروت تقریبا 5 درصد از احتیاج روزانه بدن به این ماده معدنی را برطرف می نماید. مصرف پتاسیم کافی با کاهش خطر افزایش فشار خون در ارتباط است.

علاوه بر این نشان داده شده که گریپ فروت احتمال مرگ ناشی از بیماری قلبی را کاهش می دهد. فیبر موجود در گریپ فروت هم ممکن است سلامت قلب را بهبود ببخشد، چون بین مصرف فیبر زیاد و کاهش فشار خون و سطح کلسترول ارتباط وجود دارد. در مجموع دانشمندان ادعا می نمایند که جای دادن میوه های غنی از فیبر و آنتی اکسیدان در رژیم غذایی به محافظت در برابر بیماری قلبی و سکته یاری می نماید.

6 .آنتی اکسیدان های قدرتمند زیادی دارد

گریپ فروت حاوی آنتی اکسیدان های مختلفی است که فواید متنوعی برای سلامتی بدن دارند؛ به طور مثال خطر ابتلا به چندین بیماری را کاهش می دهند . آنتی اکسیدان ها از سلول ها در برابر آسیب ناشی از رادیکال های آزاد محافظت می نمایند که مولکول هایی هستند که ممکن است منجر به واکنش های مضر در بدن شوند. در ادامه به مهم ترین آنتی اکسیدان های موجود در گریپ فروت اشاره می کنیم.

  • ویتامین سی که یک آنتی اکسیدان محلول در آب است و به مقدار زیاد در گریپ فروت وجود دارد. این ویتامین ممکن است از سلول ها در برابر آسیب دیدن محافظت کند . آسیب سلولی اغلب منجر به بیماری قلبی و سرطان می گردد .
  • بتاکاروتن که در بدن به ویتامین آ تبدیل می گردد. باور بر این است که بتاکاروتن در کاهش خطر ابتلا به برخی از بیماری های مزمن از جمله بیماری قلبی، سرطان و اختلالات مربوط به چشم مانند تباهی لکه زرد مفید است.
  • لیکوپین که به توانایی های بالقوه خود در جلوگیری از برخی از انواع سرطان ها، به ویژه سرطان پروستات شناخته می گردد. این آنتی اکسیدان ممکن است به کاهش سرعت رشد تومور هم یاری کند و عوارض جانبی ناشی از روش های درمان سرطان (مثل شیمی درمانی) را کاهش دهد.
  • فلاونول ها که نشان داده شده خواص ضدالتهابی دارند و از این طریق فشار خون و سطح کلسترول و در نتیجه احتمال ابتلا به بیماری قلبی را کاهش می دهند.

7. ممکن است احتمال ابتلا به سنگ کلیه را کاهش دهد

مصرف گریپ فروت ممکن است خطر ابتلا به سنگ کلیه را پایین بیاورد که در نتیجه تجمع مواد زائد در کلیه ها رخ می دهد. مواد زائد معمولا در کلیه ها تصفیه شده و به وسیله ادرار از بدن خارج می شوند. زمانی که این مواد در کلیه ها متبلور می شوند، سنگ کلیه را تشکیل می دهند.

سنگ های عظیم تر ممکن است سیستم ادراری را مسدود نمایند که این موضوع به شدت دردناک است. رایج ترین نوع سنگ کلیه، سنگ کلسیم اگزالات نام دارد. اسید سیتریک موجود در گریپ فروت ممکن است به وسیله خارج کردن کلسیم موجود در کلیه ها، در پیشگیری از ابتلا به سنگ کلسیم اگزالات مفید باشد. علاوه بر این اسید سیتریک می تواندPH ادرار را افزایش دهد و محیطی نامناسب را برای شکل گیری سنگ کلیه فراهم کند.

8. آب زیادی دارد

یک عدد گریپ فروت متوسط تقریبا 118 میلی لیتر آب دارد. آبرسانی کافی به بدن باعث می گردد بدن بهتر عمل کند. تقریبا 20 درصد از مایعاتی که در طول روز دریافت می کنیم، ناشی از مواد غذایی هستند. نوشیدن آب بهترین روش برای هیدراته نگه داشتن بدن است؛ با این حال خوردن مواد غذایی غنی از آب هم می تواند به آبرسانی به بدن یاری کند. بنابراین گریپ فروت را به رژیم غذایی خود اضافه کنید تا بدنتان آب بیشتری دریافت کند.

9. سطح کلسترول بد را کاهش می دهد

بر اساس نتایج یک مطالعه در سال 2006، خوردن یک عدد گریپ فروت ممکن است سطح کلسترول بد را تا 15.5 درصد کاهش دهد. محققان در یک مطالعه 57 بیمار که سنشان بین 39 تا 72 سال بود و به کلسترول بالا مبتلا بودند را آنالیز کردند. این افراد به دلیل مسائل قلبی، عمل جراحی بای پس قلب را انجام داده بودند.

شرکت نمایندگان به دو گروه تقسیم شدند و گروهی هر روز گریپ فروت خوردند و گروه دیگر این میوه را مصرف نکردند. نتایج این مطالعه نشان داد افرادی که گریپ فروت، به ویژه گریپ فروت قرمز خوردند، کاهش سطح کلسترول بد خون را تجربه کردند. این در حالی است که گروه دیگر شاهد چنین تأثیری نبودند.

این موضوع برای قلب مفید است، چون LDL نوعی چربی است که می تواند عروق را مسدود کند و خطر ابتلا به بیماری قلبی و سکته را افزایش دهد. اما اگر داروهای کاهش دهنده کلسترول را مصرف می کنید، گریپ فروت نخورید، چون با این داروها تداخل ایجاد می نماید.

10. می تواند میزان تری گلیسیرید را پایین بیاورد

یکی دیگر از خواص گریپ فروت کاهش سطح تری گلیسیرید بوده که مثل کلسترول بد نوعی چربی است و می تواند عروق را مسدود کند. یک مطالعه به این نتیجه رسید که خوردن یک عدد گریپ فروت در روز می تواند سطح کلسترول خون و تری گلیسیرید را تا 27 درصد کاهش دهد.

11. ممکن است سرعت بهبود زخم را افزایش دهد

افزایش سرعت بهبود زخم از دیگر خواص گریپ فروت است. ویتامین سی موجود در گریپ فروت به شکل گیری بافت سالم و رگ های خونی جدید یاری می نماید. یک عدد گریپ فروت تقریبا حاوی 72 میلی گرم ویتامین سی است و 120 درصد از احتیاج روزانه بدن به این ویتامین را برطرف می نماید. ویتامین سی سرعت فرآیند بهبودی زخم را افزایش می دهد.

اگر قرار است عمل جراحی داشته باشید، قبل از اضافه کردن گریپ فروت و همچنین مکمل ویتامین ها و مواد معدنی به رژیم غذایی خود با پزشک مشورت کنید. گریپ فروت ممکن است متابولیسم برخی از داروها را تحت تأثیر قرار دهد.

12. ممکن است از ابتلا به سرطان پیشگیری کند

یک مطالعه عظیم مقیاس در ژاپن به این نتیجه رسید افرادی که در طول هفته مرکبات از جمله گریپ فروت خوردند، در مقایسه با افرادی که این میوه ها را مصرف نکردند، کاهش خطر ابتلا به سرطان، به ویژه سرطان پروستات را تجربه کردند. این اثر در افرادی که چای سبز هم می نوشیدند، چشمگیرتر بود.

محققان این مطالعه عنوان کردند که ترکیبات موجود در مرکبات ممکن التهاب را کاهش دهند و از تکثیر سلولی جلوگیری نمایند. همچنین ممکن است به ترمیم DNAآسیب دیده یاری نمایند که در شکل گیری تومور نقش دارد. همچنین فیبر موجود در گریپ فروت ممکن است در جلوگیری از سرطان روده عظیم تأثیرگذار باشد. ویتامین سی و بتاکاروتن آن هم ممکن است احتمال ابتلا به سرطان مری را کاهش دهند.

13. اضافه کردن آن به رژیم غذایی آسان است

گریپ فروت احتیاج به آماده کردن ندارد و به همین دلیل می توانید آن را به راحتی در رژیم غذایی خود جای دهید. حتی اگر سرتان شلوغ است، می توانید با خیال راحت و خیلی سریع گریپ فروت را پوست بگیرید و نوش جان کنید. در ادامه به چند روش برای مصرف گریپ فروت اشاره نموده ایم.

  • گریپ فروت را برش بزنید و آن را به عنوان میان وعده نوش جان کنید.
  • به جای دسرهای ناسالم آن را بخورید.
  • با مخلوط کردن گریپ فروت، کلم پیچ و آووکادو یک سالاد خوشمزه و سالم درست کنید.
  • با گریپ فروت، میوه ها و سبزیجات دیگر یک اسموتی مقوی تهیه کنید.

کلام آخر

گریپ فروت میوه ای مقوی است که فواید متعددی برای سلامتی بدن دارد. از جمله خواص گریپ فروت می توانیم کاهش فشار خون و سطح تری گلیسیرید، کاهش وزن، تقویت سیستم ایمنی بدن، کاهش سطح کلسترول بد، آبرسانی به بدن و… را نام ببریم. گریپ فروت به آماده سازی خاصی احتیاج ندارد؛ فقط کافیست پوست آن را بگیرید و نوش جان کنید. یک بار دیگر تأکید می کنیم که مصرف این میوه برای همه افراد مناسب نیست. اگر دارو مصرف می کنید، حتما قبل از خوردن گریپ فروت با پزشک مشورت کنید.

این مطلب فقط جنبه آموزش و اطلاع رسانی دارد. پیش از استفاده از توصیه های این مطلب حتما با پزشک متخصص مشورت کنید. برای اطلاعات بیشتر بیانیه برطرف مسؤولیت وبلاگ تفکر برتر مگ را بخوانید.

منبع: health, health line

منبع: دیجیکالا مگ

به "13 خاصیت حیرت انگیز گریپ فروت برای سلامتی بدن" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "13 خاصیت حیرت انگیز گریپ فروت برای سلامتی بدن"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید