ماجرای زندگی پزشکانی با حقوق بخور نمیر چیست؟، کابوس ناتمام رزیدنت هایی که بیگاری پس می دهند

به گزارش وبلاگ تفکر برتر، موضوع زندگی تعدادی از رزیدنت های جوان طی روزهای اخیر که هنوز پس لرزه های موج چهارم کرونا به خاتمه نرسیده است، ماجرایی تلخ و تأسف بار است.

ماجرای زندگی پزشکانی با حقوق بخور نمیر چیست؟، کابوس ناتمام رزیدنت هایی که بیگاری پس می دهند

به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی وبلاگ تفکر برتر، فرزانه فراهانی- اولین چیزی که همواره پس از اقدامات معجزه بخش پزشکان حوزه سلامت و دستیاران پزشکی در اذهان عموم مردم نقش می بندد، حقوق نجومی این قشر تحصیلنموده است.

قشر شیک و اتو کشیده ای که به تعبیر بسیاری از مردم قشر مرفه بی درد جامعه هستند و به قول معروف نانشان در روغن است؛ اما این همه ماجرا نیست و این شغل پر زرق و برق مردم پسند، روی دیگری هم برای بعضی از شاغلان خود در رزیدنت ها یا دستیاران پزشکی دارد که حکایت دردناک زندگی و شغل پر ظاهرا طمطراقشان این روزها روی زبان رسانه های رسمی و غیر رسمی شده است.

رزیدنت هایی که به دلیل فشارهای کاری و اجحاف در حقوق های دریافتی و شرایط سخت اقتصادی بر خلاف حجم کاری بالایی که دارند، کارهای خارج از عرف و دین را راه رهایی از این مسائل متعدد انتخاب نموده و البته به گفته یکی از همکاران این افراد، فوت آن ها در نهایت به علت مسمومیت دارویی عنوان می گردد.

من یک رزیدنتم و همچنین از رزیدنتی بگو جزو هشتگ هایی هستند که بسیاری از رزیدنتها به دلیل شرایط بدی که در آن قرار دارند در صفحات مجازی منتشر نموده و از مسئولان مربوطه درخواست یاری برای برطرف مسائل متعددی که با آن ها روبرو هستند را دارند.

نخبگانی که به جای حمایت، برده می شوند

امیر صدری مشاور رسانه ای سازمان نظام پزشکی کشور در مصاحبه با خبرنگار گروه اجتماعی وبلاگ تفکر برتر، اظهار کرد: رزیدنت ها یا دستیاران پزشکی دوره تخصصی آدمهای مظلومی هستند و اگر خوب دقت کنیم می بینیم که در همه جای جهان از افراد نخبه حمایت نموده و شرایط را طوری فراهم می نمایند که نخبه ها بدون داشتن دغدغه های ذهنی با داشتن شرایط مساعد در زندگی به کشور خود بیشتر خدمت نمایند.

وی اضافه نمود: در کشور ما دانشجوی دوره دستیاری، بعد از سپری کردن دوره 6 تا 7 ساله پزشکی عمومی و پشت سر گذاشتن سربازی و دوره مرسوم طرح 2 ساله، تازه در 30 سالگی پای تخصص می نشینند و پس از چند سال تحصیل برای تخصص تازه امتحان می دهند تا بالاخره در رشته مورد نظر قبول شوند و در سن بالا تازه دانشجوی تخصص و فوق تخصص می شوند.

2 میلیون تومان حقوق در ازای 380 ساعت کار طاقت فرسا!

مشاور رسانه ای سازمان نظام پزشکی کشور افزود: در حال حاضر دستیاران پزشکی با افزایشی که سال جاری در حقوق آن ها لحاظ شده است ماهی 2 میلیون تومان دریافت می نمایند و این در حالی است که باید پس از ورود به بیمارستان هم باید کار درمان انجام بدهد و هم باید درس بخواند و آموزش ببیند و هم به دانشجوهای سال پایینی آموزش بدهد.

صدری گفت: حداقل کشیک رزیدنت ها و دستیاران پزشکی12 تا 24 ساعت است و این یعنی این افراد 380 تا ساعت در بیمارستان مشغول به کار هستند و در دوره فعلی با شیوع کرونا حجم کاری رزیدنت ها به طرز وحشتناکی افزایش پیدا نموده است و هیچ رشته دیگری شرایط مشابه این افراد را با حقوق ماهی 2 میلیون تومان ندارد.

وی توضیح داد: غذایی که به رزیدنت ها ارائه می گردد همان غذای بیمارستان است که در کنار حجم سنگینی از مسئولیتهای بیمارستان که به دوش این افراد انداخته می گردد، شرایط سخی را برای رزیدنتها رقم زده است و همراهی و همکاری با آن ها در بیمارستان ها نیز بسیار ضعیف است.

مشاور رسانه ای سازمان نظام پزشکی کشور گفت: این مدل رفتاری با رزیدنت ها و دستیاران پزشکی، سرمایه گذاری در حوزه پزشکی نیست و در واقع عملا می گوییم که این چهار سال را تحمل کن و پس از متخصص شدن برو پول دربیاور و به رفاه برس و این قبیل رفتار با افراد متخصص باتجربه ای که پزشک عمومی بوده و در حال تحصیل در دوره تخصص هستند، در واقع بیگاری کشیدن از آن ها با شرایط سختی است که در آن قرار دارند و مورد استثمار قرار می گیرند و به اشکال مختلف چون اعتصاب رزیدنت ها و یا متاسفانه به دلیل مسائل موجود بوده است.

صدری یادآور شد: رزیدنت ها به عنوان دستیاران پزشکی از صبح تا شب در بیمارستان هستند و به جای پزشک، پرستار، دانشجوی سال بالایی، استاد و بسیاری دیگر از افراد کار می نمایند و در دوره شیوع بیماری کرونا دستیاران سطح 1 و 2 واقعا زحمات زیادی را متحمل شدند و خط اول درمان در همه جای ایران رزیدنت های دوره تخصص بودند.

وی تاکید نمود: در حال حاضر که بعضی پزشکان مشهور که اسم و رسمی برای خود دارند، در بیمارستان های دولتی خیلی که همت داشته باشند در سخت ترین شرایط 4 الی 5 ساعت در بیمارستان حاضر میشوند و اصل کار آن ها را دستیاران و رزیدنت ها انجام می دهند.

مسابقه ثروت اندوزی پزشکان پیر و سالخورده!

صدری همچنین گفت: ساختار وزارت بهداشت ما که هم خریدار خدمت، ارائه دهنده و هم آموزش دهنده خدمت است در جهان بی نظیر بوده و این ساختار مدام در حال عظیم شدن است و چنین شرایطی در خارج از ایران در هیچ کدام از کشورها وجود ندارد.

مشاور رسانه ای سازمان نظام پزشکی کشور اعلام کرد: سیستم های تصمیم گیرنده وقتی که خودشان در منافعی دخیل باشند، عملا چنین ناهنجاریهایی در شرایط رزیدنت ها مشاهده می گردد و بدون هیچ بیمه و با دریافت تعهد از دانشجویان دوره تخصص آن ها را تحت فشار قرار می دهند که اگر بلایی سرت آمد خودت مقصری و بدتر از آن کشیکهایی است که برای دستیاران پزشکی تعیین می گردد و به دنبال آن توقعات بالایی که از این افراد وجود دارد.

صدری در ادامه افزود: در تمام رشته های پزشکی دانشگاهی هیچ رشته مشابهی وجود ندارد که مثل دستیاران پزشکی فرد 32 تا 36 ساعت بدون استراحت و بی وقفه مشغول کار باشد و با شرایط این چنینی روبرو باشد.

وی تاکید نمود: ملاک اول فعلی جامعه پزشکی در حال حاضر ثروت است و به دانشجوی پزشکی نمیتوانیم بگوییم که در مسابقه مادی گرایی و ثروت اندوزی پزشکان و ماشین و موبایل و خانه آن چنانی آن ها با وجود الگو بودنشان وارد نگردد و بدون تامین نیازهای ضروری و اولیه وی و شنیدن حرفهایش از او توقع بیشتر از این داشته باشیم.

پزشک متخصص سرباز سیستم نیست!

مشاور رسانه ای سازمان نظام پزشکی کشور اضافه نمود: در حال حاضر هیچ دستیاری را پیدا نمی کنیم که بگوید حال روحی و شرایط مساعدی داشته باشد و شرایط فعلی آن ها مشابه دوره سربازی اجباری است که درصد بالایی از افراد از آن ناراضی هستند و این در حالی است که رزیدنت ها و دستیاران پزشکی جزو نخبه ترین گروه تحصیل نموده در کشور محسوب می شوند.

صدری گفت: در حال حاضر 2 الی 3 هزار پزشک ثروتمند قدیمی که در بیمارستان های خصوصی مشغول هستند داریم که از لحاظ اقتصادی در رفاه هستند و بی توجهی به شرایط رزیدنت ها و برخورد بد و نامناسب با آن ها منجر به مهاجرت و تصمیم ترک وطنشان می گردد و نباید فراموش کرد که ما بالای 100 هزار نیرویی داریم که هیچ کدام شرایط و امکانات پزشکان مذکور را ندارند.

وی توضیح داد: ساختار فعلی باید اصلاح گردد و باید بپذیریم که دانشجوی دوره دستیاری یک پزشکی است که دارد دوره تخصصی را سپری می نماید و سرباز سیستم نیست و باید مشابه سایر مشاغل شرایط مساعدی برای افراد شاغل در آن با احترام و امکانات لازم مهیا گردد.

حقوق 2 میلیون تومانیِ بخور نمیر دستیاران پزشکی، طنز تلخی است که باور آن سخت اما ممکن است و و که تعریف دیگری از مافیای پزشکی عنوان می نماید و نیازمند ورود جدی مسئولان قضایی و حقوقی در بهبود شرایط این قشر تحصیلنموده و زحمتکش است.

منبع: خبرگزاری دانشجو

به "ماجرای زندگی پزشکانی با حقوق بخور نمیر چیست؟، کابوس ناتمام رزیدنت هایی که بیگاری پس می دهند" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "ماجرای زندگی پزشکانی با حقوق بخور نمیر چیست؟، کابوس ناتمام رزیدنت هایی که بیگاری پس می دهند"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید