ابتلا به کرونای خفیف می تواند از ابتلا به نوع شدید جلوگیری کند؟
به گزارش وبلاگ تفکر برتر، متخصصان و دانشمندان علوم پزشکی در انگلیس تلاش تازه ای را برای شناختی دقیق تر از واکنش سیستم ایمنی بدن به ویروس کرونا آغاز کرده اند.
متخصصان در 17 مرکز آزمایشگاهی و تحقیقاتی در انگلیس در نظر دارند به سوالاتی نظیر این پاسخ دهند که مصونیت به کرونا چقدر دوام دارد و چرا شدت این بیماری تا این حد متغیر است؟
کنسرسیوم جدید ایمنی شناسی کرونا در انگلیس 6.5 میلیون پوند از مرکز تحقیقات و نوآوری بریتانیا و موسسه ملی تحقیقات بهداشتی دریافت کرده تا در مطالعات آینده درک بهتری از مصونیت به این ویروس ارائه دهد.
پروفسور مالا ماینی، ایمنی -ویروس شناس در دانشگاه یوسی ال لندن و رئیس یکی از کارگروه های این کنسرسیوم می گوید: پاسخ دستگاه ایمنی به ویروس در واقع همان واکنش بدن به ویروس در زمان ابتلا به عفونت است. اینکه در زمان ابتلا به عفونت حاد، شدت بیماری چقدر است؛ بعد از ابتلا، مصونیت چقدر دوام دارد و واکنش بدن به واکسن چگونه خواهد بود. سیستم ایمنی مبنای تمام واکنش های بدن به ویروس است.
از ابتدای ظهور ویروس کرونا، دانشمندان سعی کرده اند بفهمند بدن چگونه به این عفونت واکنش نشان می دهد. پروفسور ماینی می گوید در بیماری خفیف یا با شدت متوسط، واکنش سیستم ایمنی دقیقا همان است که در کتاب های مرجع آمده و تمام اجزای سیستم ایمنی پیچیده بدن بخوبی باهم دیگر کار می کنند.
این کنسرسیوم امیدوار است متوجه نقش سیستم ایمنی در موارد وخیم بیماری کرونا شود و بفهمد دوام مصونیت چقدر است. به تازگی محققان در هنگ کنگ، اولین مورد مستند ابتلای دوباره به کرونا را گزارش کردند.
پروفسور پال موس، بازرس علمی کنسرسیوم نیز در این باره می گوید: این یک مورد در بین میلیون ها بوده است. این نسبت را نباید نادیده بگیریم.
او می گوید اینکه به نظر می رسد پاسخ سیستم ایمنی به ویروس کرونا به مرور فروکش می کند اسباب نگرانی بوده، اما این واقعیت که این فرد، بار دوم که کرونا گرفته هیچ علامتی نداشته، نشان می دهد سیستم ایمنی اش در توقف بیماری پیروز بوده است.
به گزارش شبکه خبری بی بی سی، این کنسرسیوم همچنین درباره کسانی تحقیق می کند که بدون قرار دریافت در معرض ویروس کرونا به آن مصونیت دارند. بعضی تحقیقات نشان داده اند تماس با انواع دیگر ویروس کرونا که باعث سرماخوردگی عادی می شوند، سیستم ایمنی را قادر به شناسایی ویروس کرونای جدید می کند.
پروفسور موس همچنین گفت: سوال اصلی این است که آیا ابتلا به ویروس های خفیف کرونا، می تواند از ابتلا به کرونای جدید و نوع شدید آن جلوگیری کند یا خیر؟
منبع: فرارو